Witamina C Naturalna Lewoskrętna 100 kapsułek Zobacz większe

Witamina C Naturalna Lewoskrętna 100 kapsułek

Nowy produkt

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 9 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 9 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 9,00 zł.


Więcej informacji




Witamina C zamknięta w naszych kapsułkach jest w 100% bioorganiczna. Człowiek nie wytwarza witaminy C, jak inne ssaki, we własnej wątrobie. W związku z tym musimy ją pozyskiwać z pożywienia i z suplementów diety. Witaminę C -olway czerpiemy prosto z natury – z gryki kiełkującej i z gorzkiej pomarańczy. Te dwie rośliny uznane są obecnie za jedne z najcenniejszych naturalnych jej źródeł, ze względu na wysoką biodostępność i doskonałe powiązania flawonoidowe. Zadbaliśmy by jakość i efektywność ekstraktu wykorzystywanych surowców przewyższała inne produkty suplementacyjne na rynku.  Przywitaj naszą C -olway i zaprzyjaźnij się z nią. To obecnie jedna z najlepszych witamin C na świecie. 100 % naturalna, lewoskrętna, bez wypełniaczy i syntetyzowanego kwasu askorbinowego.

Naturalna Lewoskrętna Witamina C

WŁAŚCIWOŚCI:

Gryka jest rośliną od tysięcy lat pożytkowaną w medycynie wschodniej. Stanowi bogate źró­dło bioflawonoidów, enzymów i innych sub­stancji o uznanym działaniu prozdrowotnyrn. Z ziaren gryki pozyskuje się rutynę, kwercetynę, hesperydynę, hiperozyd, angiotensynę oraz inhibitory lipazy. Zawierają one witami­ny B,, B2, P oraz PP. A także białko (12-15%) i osiem cennych aminokwasów, jak np. lizynę (5-7%), lecytynę, koenzym Q10, lipidy, mine­rały (żelazo, fosfor i miedź, nikiel, kobalt, bór, cynk, wapń, magnez, mangan, selen i jod), kwasy organiczne: galusowy, kawowy, chlorogenowy, i protokatechonowy. Z gryki kieł­kującej ekstrahuje się lewoskrętną witaminę C o najwyższej biodostępności (przyswajalności w organizmie ludzkim). W dojrzałych ziarnach gryki witaminy C praktycznie już nie ma. Roślina zagospodarowuje całą jej wital­ną moc biologiczną na etapie kiełkowania. Ekstrakt z kiełkujących ziaren zawierać może nawet do 26% najbardziej pożądanej przez ustrój lewoskrętnej witaminy C. Liofilizaty i ekstrakty zielonej gryki są wysoko cenionym komponentem dodatków żywnościowych ponieważ jej kiełki kumulują także ogromną ilość flawonoidów (do 46000 ppm). Świato­wa lista suplementów diety, w których skład wchodzą, jest już bardzo imponująca i stale się rozszerza. Fagopyrum esculentum Moench exrracr jest w sektorze suplementacyjnym komponentem awangardowym, który robi ogromną karierę.

Gorzka pomarańcza (Citrus aurantium L.) nie jest owocem jadalnym. Stanowi nato­miast wspaniałe źródło lewoskrętnej wita­miny C, której ilość w standaryzowanym ekstrakcie może osiągać nawet 42%. Gorzkie pomarańcze są znacznie bogatsze od jadal­nych nie tylko w witaminę C, ale również w polifenole, antocyjany i inne silne przeciwutleniacze np. bioflawonoidy takie, jak hesperydyna i narirutina, tiaminy, kwasy ro­ślinne jak: foliowy, hydroksycynamonowy, kawowy, kumarowy, sinapowy, ferulowy, do tego: beta-karoten, prowitaminy, witaminy B]( B2, B6, minerały takie, jak: wapń, fosfor, żelazo, magnez, sód, selenu i potas.

Oprócz zawar­tości znakomicie przyswajalnej witaminy C, pomarańcza gorzka słynie przede wszystkim z ekstrahowanej z jej owoców synefryny - na­turalnego substytutu wycofanej już z rynku efedry. Synefryna ma potwierdzone naukowo właściwości stymulujące procesy termogenezy i lipolizy (rozkład tłuszczów) a także zdol­ność obniżania apetytu. Dlatego jest kompo­nentem pożądanym w składzie preparatów skutecznych w zwalczaniu otyłości.

Lista produktów farmaceutycznych i suplementacyjnych, które zawierają w składzie witaminy i inne substancje aktywne pocho­dzące z Citrus aurantkim L. liczy wiele setek pozycji. Znajdują się na niej najlepiej sprze­dawane suplementy na świecie. Witamina C jest najważniejszą spośród wita­min przyjmowanych w naszym pożywieniu, choćby z powodu jej roli w procesie powsta­wania kolagenu ustrojowego - białka młodo­ści i głównego składnika tkanki łącznej.

Naturalna Lewoskrętna Witamina C

NATURALNA WITAMINA C

Człowiek jest jednym z niewielu ssaków na naszej planecie, którego organizm nie wytwarza w wątrobie witaminy C. Skrajnym przykła­dem katastrofalnych skutków jej niedoboru jest szkorbut, choroba objawiająca się za­trzymaniem procesów kolagenogenezy. Nie zawsze mamy możliwość skutecznie zadbać o regularne dostarczanie organizmowi wita­miny C. Ponadto liczne, niekorzystne czynni­ki cywilizacyjne coraz częściej stawiają nas w szeregu osób o zwiększonym zapotrzebo­waniu na tę substancję. Syntetyzowany najczęściej z dekstrozy ku­kurydzianej kwas askorbinowy, stanowiący całość lub część składu przytłaczającej więk­szości produktów dystrybuowanych na świecie jako witamina C - jest słabo przy­swajalny przez nasz organizm, a zażywanie go systematycznie, bądź w dużych dawkach powodować może niekorzystne dla zdrowia skutki uboczne. Witamina C bioorganiczna, całkowicie naturalna i lewoskrętna wchła­nia się natomiast tak samo, jak pozyskiwana z pokarmu. Takie samo jest bowiem jej po­chodzenie.

Tworząc suplement diety  Witaminę C -olway, poszukiwaliśmy jako źródła witaminy wyłącznie roślin zawierających ją w postaci najbardziej biodostępnej dla ustroju. Gryka kiełkująca i pomarańcza gorzka nie są rekordzistami pod względem zawartości procentowej wi­taminy C w masie dostarczającego ją surow­ca tak, jak np.acerola czy dzika róża. Jednakże witaminy występujące w Citrus aurantium L oraz w Fagopyrum esculentum cechuje najwyższa biodostępność, czyli stopień, w jakim witamina ta jest uwalniana w prze­wodzie pokarmowym z połączeń bioche­micznych występujących w roślinie-dawcy, a następnie wchłaniana i rozprowadzana do tkanek narządów. Witaminę C w kiełkach gryki i pomarańczy gorzkiej cechuje tak­że coś znacznie ważniejszego - mianowi­cie bardzo wysoka aktywność biologiczna -stopień w jakim witamina jest przyswajana z pożywienia, w ja kim.s pełnia swoje funkcje w organizmie i w jakim zapobiega objawom niedoboru tej substancji.

WITAMINA C – OLWAY JEST PRODUKTEM BEZKOMPROMISOWYM

Zawiera po prostu dwa ekstrakty roślinne i niezbędną ilość substancji przeciwzbryfającej (również pochodzenia natu­ralnego), bez której nie można by było ich zakapsułkować. Zrezygnowaliśmy z dodania askorbinianów mineralnych i jakichkolwiek innych form dodatkowych witaminy C, a tak­że kompleksów bioflawonoidowych, gdyż takie połączenia, choć chętnie stosowane przez wytwórców witamin - nie występują w naturze. Zrezygnowaliśmy z tańszej formy tabletko­wania preparatu, gdyż wymuszałoby to do­danie substancji, jakie nie występują obok witaminy C w naturze. Ekstrakty roślin zawierających witaminę C, nawet tych, które cechuje jej wysoka za­wartość procentowa, charakteryzuje to, że potrzebna jest duża ich masa, która w pro­dukcie końcowym daje efektywnie dużą dawkę czystej witaminy. Dlatego wytwórcy posiłkują się kwasem askorbinowym, który jest poza tym komponentem bardzo tanim. Wybór padł na ekstrakty gryki i gorzkiej pomarańczy także dlatego, że zawierają one relatywnie bardzo dużo witaminy C (do 26% i do 40%). Inaczej mówiąc, należą do rekor­dzistów wydajności efektywnej ekstrakcji. Pozwoliło to skomponować kapsułkę zawie­rającą wyłącznie witaminę naturalną, bio­organiczną o relatywnie dużej dozie samej, czystej witaminy. Powstał produkt unikalny i-w tym względzie w skali europejskiej.

Gryka kiełkująca i pomarańcza gorzka wresz­cie również dlatego, że są to komponenty synergizujące działanie naturalnej witaminy z działaniem wielu innych substancji. Dlatego, że są one spoży­wane masowo w celach supiementowania naturalną witaminą C w rozwiniętych kra­jach azjatyckich, gdzie poziom świadomości społeczeństw w zakresie potrzeby spożywa­nia prozdrowotnych dodatków żywnościo­wych jest najwyższy na świecie. Kształtują się tam obecnie trendy sektora wellness, w związku z czym zazwyczaj to, co w tamtej części świata zdobyło rynek konsumencki suplementowi witamin -jest awangardowe i po prostu bardzo dobre. Dopiero po kilku latach zdobywa nabywców w USA, a jeszcze później w Europie.

Oddajemy w Państwa ręce obecnie najlep­szą w Europie, w opinii wielu autorytetów, witaminę C.

Witamina C Naturalna Lewoskrętna 100 kapsułek

SKŁADNIKI:

- Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy (Gtrus auran-tium L] standaryzowany na 40% witaminy C,

- Ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zwyczaj­nej (Fagopyrum esculentum Moench) standa­ryzowany na 25% witaminy C,

- Żelatyna ry­bia (otoczka kapsułki},

- Stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca).

1 kapsułka 690 mg (zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia) zawiera:

• Ekstrakt z pomarańczy gorzkiej (Gtrus aurantium L.) 375 mg standaryzowany na 40% witaminy C

w tym witamina C 150 mg

• Ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum Moench)    200 mg standaryzowany na 25% witaminy C w tym witamina C 50 mg

ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA W CIĄGU DNIA ZAWIERA 200 mg WITAMINY C CO STANOWI 250% ZALECANEGO DZIENNEGO SPOŻYCIA.


SPOSÓB UŻYCIA

Suplementacyjnie - spoży­wać 1 kapsułkę dziennie w porze najbardziej oddalonej od posiłku zawierającego owoce, warzywa lub inne źródła naturalnej witaminy C. Zalecane jest również rozdzielenie porcji poprzez rozsypanie zawartości kapsułki do spożywanych w ciągu dnia posiłków. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Zwiększenie dziennej porcji spożywanego suplementu wymaga konsul­tacji z lekarzem. Preparat nie może być sto­sowany jako substytut zróżnicowanej diety.


PRZECHOWYWANIE

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu, w zamkniętym oryginalnym opa­kowaniu. Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości. Data minimalnej trwałości znajduje się z na spodzie opakowania.

PRZECIWWSKAZANIA

Nadwrażliwość na którykolwiek ze składni­ków suplementu.

Numer zezwolenia Głównego Inspektoratu Sanitarnego: GIS-ŻP-SD-4230-00824/KC/13

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii: