ColvitA 120 - Kolagen w tabletkach 120 kapsułek + Eko GRATIS

Nowy produkt

Prawdziwa kapsułka młodości – naturalna pielęgnacja urody od wewnątrz poprzez uzupełnianie diety w niezbędne dla kondycji skóry i tkanki łącznej składniki. Ten suplement diety powstał, aby zapewnić lepszy wygląd skóry i maksymalnie poprawić jej gęstość. Zawarty w produkcie liofilizowany kolagen rybi, włączony naturalne procesy metaboliczne, wspomaga odtwarzanie kolagenu ciała ludzkiego.

Więcej szczegółów

317,00 zł brutto

Więcej informacji

Eko GRATIS - do każdego zakupionego produktu otrzymasz od nas praktyczną i trwałą torbę bawełnianą Colway na codzienne zakupy z dużymi uchwytami i nadrukowanym logo. Zamawiaj produkty i bądź eko!

COLVITA - KOLAGEN W TABLETKACH

Pełna i prawidłowa pielęgnacja ciała powinna obejmować również prawidłową dietę i jej uzupełnianie w niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania całego organizmu składniki. Kolagen to ok. 30% całej masy białka ludzkiego i jest kluczowy dla zachowania odpowiedniego nawilżenia, jędrności oraz elastyczności skóry oraz zachowania naszych stawów w dobrej kondycji. Jego zadaniem jest stała, nieprzerwana odnowa komórek naszego ciała.

Colvita to kolagen w tabletkach wyróżniający się wysoką przyswajalnością, uzyskany w wyniku sublimacyjnego wymrażania wody, tzw. liofilizacji. Jest to unikalna kompozycja, niezwykle biodostępna, zawierająca kompleksowy zestaw aminokwasów, zupełnie odmienna od innych suplementów diety tego rodzaju, które wytwarzane są na bazie hydrolizatów białek zwierzęcych (wołowych lub wieprzowych), czyli zwykłej żelatyny.

Działanie Colvity wzbogacone zostało o wyciąg z alg atlantyckich (fucus vesiculosus) z dużą zawartością organicznego jodu, sprzyjającego zachowaniu właściwej struktury skóry. Z kolei naturalna witamina E, również zawarta w kapsułkach, chroni kod genetyczny komórek skóry. Kolagen w tabletkach Colvita stanowi bezcenne źródło wszystkich składników budulcowych tkanki łącznej, pozwalając wesprzeć organizm w zachowaniu sprawności i młodzieńczego wyglądu.

Rekomendowany przez nas kolagen w tabletkach Colvita jest całkowicie bezpieczny dla człowieka. Pozyskuje się go na etapie molekularnym (helikalnym) ze skóry rybiej. Ryby posiadają zaledwie szczątkowy układ odpornościowy, niemniej nie przenoszą chorób na człowieka. Pozyskane od nich białko tkanki łącznej jest identyczne z tym występującym u pozostałych, wyżej rozwiniętych kręgowców. W preparacie znajdują się algi bogate w jod. Z tego względu osoby z nadczynnością tarczycy powinny skonsultować z lekarzem kurację z zastosowaniem Colvity

Potrzeba suplementacji organizmu w kolagen wzrasta wraz z każdym mijającym rokiem w naszej metryce. Organizm zmniejsza produkcję kolagenu już od 26 roku życia. Narastające braki kolagenu w organizmie powodują liczne dolegliwości: włosy stają się łamliwe i matowe, skóra traci jędrność i elastyczność, odczuwamy bóle stawów i kręgosłupa. Możemy zapobiegać lub zmniejszać te nieprzyjemne przypadłości stosując dietę prokolagenową lub suplementację.

Który suplement wybrać? Praktycznie wszystkie suplementy diety, jakie znajdziemy na aptecznych półkach pod nazwą: „kolagen” okazują się albo hydrolizatem rozdrobnionych włókien bydlęcych, wieprzowych albo zwyczajną żelatyną, o wątpliwej aktywności biologicznej i przyswajalności.


JAK POWSTAJE COLVITA

Bazowym składnikiem Colvity jest liofilizowany hydrat kolagenu pozyskiwany z ryb łososiowatych. W jednej kapsułce Colvity znajdują się wszystkie budulcowe molekuły matrycy kolagenowej. Wszystkie – oznacza również dwa aminokwasy endogenne: hydroksylizynę i hydroksyprolinę, których nie mamy możliwości pozyskać z jakiegokolwiek pokarmu. Powstają one tylko w drodze kolagenogenezy i tylko w procesach metabolizmu kręgowców. Nie zawiera ich żaden z wytwarzanych współcześnie suplementów, oprócz Colvity.

Kolagen w Colvicie jest niemal w 100% służy budowie nowych komórek. Jego przyswajalność jest tak doskonała, że nie potrzebuje nawet enzymatycznych procesów trawiennych. Wchłania się bezpośrednio z jelita.

Ryby mają tylko namiastkę układu odpornościowego, mimo to nigdy nie przenoszą chorób na człowieka. Kolagen w skórze rybiej, pozyskiwany na etapie molekularnym (helikalnym) jest identyczny, jak u wyżej rozwiniętych kręgowców i jest całkowicie bezpieczny dla człowieka.


WITAMINA E W COLVICIE

Colvita zawiera także aktywną biologicznie witaminę E pod postacią D - alpha – tokoferolu z oleju wytwarzanego na zimno z niemodyfikowanych ziaren zbóż. Estry tokoferolu pozyskiwane tą metodą cechuje odporność na działanie tlenu, promieni UV i wielu innych czynników degradacyjnych oraz 100%-owa aktywność biologiczna. Witamina E była pierwszym specyfikiem, jakiemu w XX w. przydano określenie „eliksiru młodości”. Dodaje żywotności, witalności, energii, chęci do życia.

Witamina E stymuluje syntezę kolagenu, poprawia wygląd skóry i chroni przed bezpłodnością. Jest w organizmie głównym strażnikiem antyoksydacyjnym błon komórkowych i krwinek czerwonych. Jedna molekuła witaminy E zabezpiecza przed wolnymi rodnikami ponad 200 nienasyconych molekuł kwasu tłuszczowego. Współdziała ściśle z witaminą C, karotenoidami, selenem, chromem i cynkiem.


ALGI MORSKIE

Colvita zawiera również proszek z Alg z gatunku Fucus vesiculosus. Te morszczyny są fenomenem natury. Posiadają niezwykłą zdolność gromadzenia wszystkich praktycznie mikroelementów i minerałów, jakie zawiera woda morska, a co najważniejsze – także najcenniejszych pierwiastków śladowych, w postaci zasymilowanej przez organizm roślinny, a zatem najpełniej przyswajalnej. Doskonałości odżywczej tych alg dowodzi fakt, że do produkcji ekskluzywnych suplementów z ich plech wykorzystuje się wszystkie składniki rośliny, usuwając jedynie chlorek sodu (sól). Metoda ich przetwarzania, pozwala zachować w stanie nienaruszonym większość czynnych substancji i jego ogromny poziom energii biologicznej.

Ekstrakt z Alg wybrany został do składu Colvity, gdyż w momencie komponowania tego suplementu, był to najlepszy znany twórcom jej receptury, całkowicie roślinny kompleks wszystkich mikro- i makroelementów oraz witamin - synergicznych m.in. dla stymulowania przez aminokwasy procesów syntezy kolagenu.

Proszek z Alg to bomba suplementacyjna. Są bogate w wapń, miedź, żelazo, mangan, magnez, potas, selen, fosfor, chrom, cynk i jod zarówno organiczny (dijodotyrozyna) jak i nieorganiczny. Odnajdziemy tu witaminy z grupy A, B, C, E i K. Węglowodany, błonnik, polisacharydy i aminokwasy egzogenne. Polifenole, karoten oraz związki śluzowe: kwas alginowy, fukoidynę, laminarynę, mannitol, a także bioflawonoidy, z których najważniejszym jest flawon – 3 – d (OPC). Po usunięciu chlorku sodu sproszkowane i mikronizowane algi stanowią niemal idealnie zbilansowany kompleks witamin, makro i mikroelementów oraz innych cennych substancji. Są przy tym lekkostrawne i łatwo przyswajalne, ponieważ ich skład mineralny przypomina naszepłyny ustrojowe.


WŁAŚCIWOŚCI

Colvita to unikalny, natywny, cechujący się wyjątkową biodostępnością, kompletny zbiór aminokwasów budulcowych dla najważniejszej z naszych protein – kolagenu. Uzyskany drogą liofilizacji (sublimacyjnego wymrażania wody), suchy, wysoko przyswajalny kolagen to podstawowy składnik tego suplementu.
Jest to kolagen wyjątkowy. Pozyskuje się go wyłącznie w Polsce, metodą chronioną patentem nr 206813, pozwalającą w odróżnieniu od powszechnie używanych hydrolizatów białek zwierzęcych, izolować kolagen aktywny biologicznie. Aminokwasy powstałe z dysymilacji żywych 3-helis kolagenowych charakteryzuje anaboliczność o wartości nieomal 100%, co oznacza, że budują one nasz kolagen ustrojowy.

Skład Colvity uzupełnia równie wyjątkowy mikronizat lęgni i plemni alg atlantyckich (Fucus vesiculosus) oraz witaminy z grupy E w postaci tokoferoli pozyskiwanych z ekologicznych ziaren i tokotrienoli – postaci witaminy E o najwyższej bioretencji.
Tworząc w COLWAY suplementy diety, dbamy od zawsze o to, aby jakość i efektywność ekstraktów wykorzystywanych surowców wyróżniała się znacząco wśród komponentów dostępnych na rynku powszechnie.
Colvita jest produktem spełniającym najbardziej rygorystyczne wymogi stawiane zdrowej żywności – do tego stopnia, że kapsułki nie zawierają nawet barwnika, zaś jako przeciwzbrylacz zastosowano krzemionkę koloidalną.


SKŁADNIKI

Algi (Fucus vesiculosus), liofilizowany owoc cytryny (nośnik), żelatyna rybia (otoczka kapsułki), liofilizowany kolagen rybi, witamina E (D-alfa-tokoferol), substancja przeciwzbrylająca (krzemionka koloidalna), tokotrienole (delta i gamma).


ZALECANE SPOŻYCIE

2 kapsułki dziennie w trakcie lub po posiłku.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zalecany jest zrównoważony i zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia.
Jedynym przeciwWskazaniem dla spożywania Colvity może być silna nadczynność tarczycy ( przez obecność jodu w algach). Poza tym jest to suplement całkowicie bezpieczny o ogromnej popularności wśród konsumentów, którzy go stosują.


PORADA

Uwaga! Colvita zawiera niewielką tylko ilość witaminy C. Jest to porcja zbyt mała dla skutecznej odnowy kolagenu dlatego niezbędna jest dodatkowa suplementacja tą witaminą.

Produkty powiązane

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: